Blogia
PRO-EDUCART, UN MÓN MÉS JUST, SOLIDARI I EQUITATIU ÉS POSSIBLE!!

CONFERÈNCIA: EN EL CAMÍ. EL TRÀNSIT DELS IMMIGRANTS CENTRE-AMERICANS CAP ALS ESTATS UNITS

CARTELL EN EL CAMÍ

Des de setembre de 2008 i durant tot l’any 2009, RUIDO Photo i el Diari Salvadorenc Elfaro.net mantenen a Mèxic una corresponsalia dedicada exclusivament a la cobertura del fenomen de la migració que travessa aquest país de camí als Estats Units.

Es calcula que uns 500.000 immigrants travessen el territori mexica com il·legals, la majoria d’ells d’origen centreamericà. En aquest camí, els immigrants pateixen les pitjors vexacions i violacions dels drets humans. Durant 5.000 kilòmetres com indocumentats, assalts i segrestos perpetrats per les autoritats corruptes i grups vinculats al narcotràfic, violacions d’homes i dones, morts i esguerrats pel tren de mercaderies en que molts viatgen es converteix en quotidianitat. Després, en la frontera nord, les dos alternatives per creuar als Estats Units comporten els seus propis perills: El desert o el riu “Bravo”.

L’equip de RUIDO i Elfaro ha elaborat reportatges de gran format tant en text com en fotografia dels temes més rellevants d’aquest camí, en un exercici periodístic de denuncia d’una situació que mereix el qualificatiu de crisis humanitària i que no ha sigut correctament dimensionat ni dins de Mèxic ni en el panorama internacional.

Aquest projecte culminarà a principis de 2010 amb la publicació d’un llibre de fotografies, un recull de les cròniques i la presentació del documental “Mujeres en el camino” que RUIDO Photo elabora paral·lelament en la zona i que es centra en les dificultats específiques de les dones centreamericanes que creuen Mèxic.

DIA: DIVENDRES 18 DESEMBRE

HORA: 19H

LLOC: AUDITORI CASAL PERE QUART, Rambles, 69 de Sabadell

PONENTS: EDU PONCES, (Barcelona), fotoperiodista corresponsal a Mèxic del diari EL FARO i OSCAR MARTÍNEZ, (El Salvador), periodista corresponsal a Mèxic del mateix rotatiu.  

ORGANITZA: PRO-EDUCART

ENTRADA: Lliure

2 comentarios

Antonia -

En aquests dies nadalencs, familiars... val la pena fer un cop d'ull i adonar-nos quehi ha gent que no és tan "afortunada". He vist fotografies i son realment impressionants!! Espero feu un ple aquesta nit

Mirna -

Una realidad muy dura que las autoridades no toman medidas ante un problema como son las desapariciones, muertes y mutilaciones que sufren muchos immigrantes de la región de Centroamerica.
Felicidades por la iniciativa!!