Blogia
PRO-EDUCART, UN MÓN MÉS JUST, SOLIDARI I EQUITATIU ÉS POSSIBLE!!

CONFERÈNCIA:

ELECCIONS 2009 A EL SALVADOR, EL LLARG CAMÍ DE LA PAU 

El divendres 6 de febrer a les 20h, al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell (C. Bruguerol, 12), hi ha aparcament gratuit.

Comptarem amb la presència de dos importants personalitats Salvadorenques tant de la política com de l’àmbit cultural que ens faran un anàlisi de la situació a partir de les passades eleccions Municipals i Legislatives del que pot passar en les eleccions Presidencials del 15 de març.

FRANCISCO MENA SANDOVAL: Llicenciat en Ciències Polítiques per La Universitat de El Salvador.  El 10 de gener de 1981, d’oficial de l’exèrcit amb el grau de Capità, s’integra a la lluita Revolucionaria passant de l’Exèrcit a la Guerrilla del Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional, (FMLN). Va participar en el conflicte armat del 1981 al 1991.  Va ser membre de la Delegació del FMLN en les negociacions amb el Govern en les que es va aconseguir la firma dels Acords de Pau.  Va ser Diputat en l’Assemblea Legislativa de El Salvador pel FMLN durant els anys 1994 al 1997.

 

CARLOS ERNESTO GARCÍA: Escriptor, poeta i corresponsal de premsa del rotatiu salvadorenc, Diario CoLatino.  Va ser membre de la Coordinació Europea del Sistema Radio Venceremos (veu oficial del FMLN).  Autor del reportatge “Bajo la sombra de Sandino, (Barcelona, 2007) basat en una sèrie d’entrevistes a varis ex comandants del Frente de Liberación Nacional (FSLN), entre els que és de destacar la figura del ja mític Edén Pastora. Sota els auspicis de l’Ajuntament de Barcelona i la Red Europea de Diálogo Social, amb finalitat de cobrir els aconteixements derivats dels terratrèmols de principis de 2001, viatjà a El Salvador en qualitat de coordinador d’un equip de periodistes de Televisió Espanyola, la Vanguardia i el País; resultat que va tenir el llibre col·lectiu “El Salvador, entre la naturaleza y la mano del hombre”, així com un documental per TVE.  

 

 

0 comentarios