Blogia
PRO-EDUCART, UN MÓN MÉS JUST, SOLIDARI I EQUITATIU ÉS POSSIBLE!!

PRO-EDUCART: NOTICIAS

NOVA PROJECCIÓ PER PRO-EDUCART

Qui som? Som una ONGd de projectes internacionals d’educació Waldorf en països en vies de desenvolupament.

Que fem? 

 • La nostra tasca és ajudar al creixement orgànic de les iniciatives d’acord amb el seu moment evolutiu en els següents àmbits:
 • Necessitats econòmiques per portar a terme el projecte:
  • Apadrinament dels alumnes d’una escola
  • Finançament de projectes de la comunitat.
 • Necessitats de formació de l’equip docent:
  • Coordinació, organització i/o finançament segons les demandes de l’escola de tallers formatius de pedagogia Waldorf.
 • Promoure l’intercanvi cultural
  • Facilitar la relació entre les escoles.
 • Desenvolupament de la comunitat educativa i social
  • Assessorar amb la visió del model de la triformació social.

Becas de bachillerato

PRO-EDUCART, realiza una primera preselección coordinada con el director del Centro Escolar de San Carlos Lempa para preseleccionar candidatas/os para recibir una beca de bachillerato. Una vez realizada, se procede a las visitas a casa de ellas/os para verificar la información, así como con las directivas de sus comunidades.
Estos becarios en contra prestación por la beca recibida, se comprometen entre muchas cosas a realizar un trabajo social en sus comunidades, siempre pactado entre ellos, las directivas y PRO-EDUCART.
De ese modo, aprenden a comprometerse no solo en sus estudios, si no que también a adquirir un compromiso social con su comunidad, así que son conocedores del trabajo organizativo, la importancia de este y se convierten en futuros lideres comunales.

Material per a la Biblioteca a San Carlos Lempa

Material per a la Biblioteca a San Carlos Lempa

Divendres 30 d’octubre varen portar finalment a la Biblioteca Anastasio Aquino de San Carlos Lempa en El Salvador, tots els llibres, enciclopèdies, maquines d’escriure i divers material escolar que vam enviar el 14 d’octubre.

Gràcies a la col·laboració i suport de l’Ambaixada Espanyola al país, no va haver cap incident i va arribar tot el material integrament.

El mateix dia van arribar els prestatges que gràcies al projecte presentat a l’Ajuntament de Sabadell s’han pogut comprar.

Agenda Llatinoamericana a Sabadell

Agenda Llatinoamericana a Sabadell

El dissabte 17 d’octubre, a les sis de la tarda, va tenir lloc al casal Pere Quart la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2010, organitzada per l’ONG Pro-Educart i l’Agenda Llatinoamericana.

A l’acte...
hi van participar Jordi Planas, coordinador de l’Agenda; el catedràtic Arcadi Oliveres, expert en relacions nord-sud i en comerç internacional, i Francisco Mena Sandoval, salvadorenc, membre del FMLN va participar en les negociacions dels acords de Pau de 1992 i diputat a l’Assemblea Legislativa de El Salvador del 1994 al 1997.

En l’acte, es va presentar un vídeo documental amb entrevistes a Pere Casaldàliga, un dels fundadors de l’Agenda; Francesc Escribano i Joan Surroca, entre d’altres.

En la seva intervenció, Jordi Planas va destacar que l'Agenda ja ha fet els 17 anys i es llegeix a 50 països, a més de ser el llibre més llegit a l’Amèrica llatina.

Per la seva banda, Francisco Mena Sandoval va fer una explicació actual de com es troba El Salvador després de les eleccions de març de 2009 i 140 dies després de la presa de possessió del nou govern de Mauricio Funes.

Per la seva part, Arcadi Oliveres va parlar de la importància pedagògica de l'Agenda i de la fam al món. Com a exemple, va donar les dades següents: l’any 2007, 860 milions de persones passaven fam al món; al 2008 ja eren 940 milions, i al 2009, 1.020 milions de persones passen fam al món. Per eliminar la fam, caldrien 50.000 milions de dòlars l'any. Per tant, la fam es podria eradicar 27 vegades amb el pressupost de despesa militar del món, i 100 vegades amb el que guanyen els bancs en un any. En parlar dels elements pels quals augmentarà la fam en els propers anys, va esmentar, en primer lloc, l’especulació per damunt dels cereals i, en segon lloc, el agrocombustibles: el blat de moro es dedica a combustible i no a la alimentació.

Per cloure l’acte, es va comptar amb la participació dels nens i les nenes del Grup de Bastoners de Sabadell.

A tots els assistents, se’ls va regalar un calendari de paret de l'Agenda Llatinoamericana.

Enviament de llibres i divers material a El Salvador

PRO-EDUCART va fer l’enviament la setmana passada d’un total  de 577 llibres, (llibres de consulta, novel-les, enciclòpedies,...) 8 màquines d’escriure i divers material escolar i  d’oficina per a la biblioteca Anastasio Aquino de la comunitat de  San Carlos Lempa, a El Salvador. Recordem que el projecte de  rehabilitació i millora de la infraestructura d’aquesta biblioteca i  del seu equipament ha estat subvencionat enguany per l’Ajuntament de  Sabadell.


El material, que serà rebut per l’ambaixada espanyola, va sortir de  Barcelona cap a El Salvador via marítima i està previst que hi  arribi el 9 d’octubre.


L’enviament del material ha estat possible gràcies a la donació de particulars i empreses com MILÁN-FACTIS, ENRI,... i dels fons  recollits per l’ONG al llarg de diferents activitats, com el concert que va fer la coral del CEIP Concòrdia el 23 de gener  d’enguany a l’auditori de la Fundació Obra Social de la Caixa de  Sabadell, s’ha finançat l’enviament d’aquest. També ha estat possible gràcies a la col·laboració de Reitel i Amunt i Avall.

 

Entrega d’un donatiu de l’AMPA dels Belluguets amb motiu de l’agermanament.

Entrega d’un donatiu de l’AMPA dels Belluguets amb motiu de l’agermanament.

Entrega d’un donatiu de l’AMPA dels Belluguets amb motiu de l’agermanament en la festa de final de curs i de cicle.

Paraules d’agraïment de PRO-EDUCART:   Bona tarda a tothom,  primerament, disculpar-me en nom de l’Anna, presidenta de PRO-EDUCART, que per problemes d’agenda no ha pogut estar present a l’acte, així que com a membre de la Junta de l’entitat i en representació d’aquesta, ho faig jo i encantada de poder fer-ho.

Un agermanament significa moltes coses, entre d’altres és un acte de bona voluntat entre dues parts de prendre compromisos de solidaritat i germanor, és una bona manera d’acostar-nos des dels infants a una realitat llunyana i desconeguda del nostre dia a dia i com a resultat, ens eduquem en la nova cultura de la solidaritat i creixem sensibilitzats a una realitat diferent a la nostra societat moderna i de progrés.  És un mitjà per conèixer les dificultats de molts nens i nenes, pares i mares que s'enfronten diàriament en les diverses problemàtiques, en aquest cas, en l’educació.  Tot això, són alguns exemples dels beneficis d’un agermanament.

Sabem que aquests nens i nenes, són molt petits, però també que són una nova generació que, quan creixin, les mares i pares els hi explicaran que ells ja de ben menuts van ser membres d’aquesta iniciativa i, alhora, aquestes mares i pares tanmateix seran coneixedors de la realitat de El Salvador.

Aquest esforç ha començat a recollir els seus primers fruits, ja que amb el de l’AMPA del vostre centre, el de l’àrea de Cooperació de l’Ajuntament i amb el de PRO-EDUCART, al novembre tindrem entre nosaltres una de les educadores del CDI, que vindrà a Palafrugell per poder formar-se en la part pràctica, assistint diàriament en aquest centre.  Per això, us volem donar les gràcies!!

Aquest vostre esforç, es suma a la constància que des de PRO-EDUCART  fomentem en pro de l’educació, amb el projecte de beques d’estudis per als nens i nenes del CDI i els joves estudiants de batxillerat, projecte finançat per l’Ajuntament de Palafrugell.

Per no allargar-nos més, us volem donar les gràcies en nom de la Comunitat de San Carlos Lempa i de Pro-Educart i animar-vos a continuar amb aquest projecte i entre tots, fer d’aquest món, un món més just, solidari i equitatiu.

GRÀCIES!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabadell ya tiene representación Salvadoreña.

Sabadell ya tiene representación Salvadoreña.

Este sábado 25 de abril, PRO-EDUCART estuvo en la clausura de la Festa de la Diversitat de Sabadell en la Plaça de l’Argub, donde hubo una representación de diversos colectivos, países, asociaciones… y donde no falto un ambiente de alegría, hermandad, compañerismo, fraternidad, integración e ilusión, todo amenizado por espectáculos de música, danzas, castellers y la gastronomía de los países representados en la ciudad.

 

Pro-Educart, estuvo como “embajada” de El Salvador, con dos pupuseras guanacas, (salvadoreñas) que nos hicieron viajar hasta el pulgarcito de Centroamérica a aquellos nostálgicos que tanto lo anhelamos, también tuvimos quesadillas y horchata de morro, así como artesanía de la Palma.

 

Hasta nuestro stand se acercaron algunos salvadoreños residentes en Sabadell y Barcelona, así como de los países vecinos Nicaragua y Guatemala.

Montserrat S.

Pro-Educart i Sant Jordi a Palafrugell

Pro-Educart i Sant Jordi a Palafrugell

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, PRO-EDUCART va tenir un cop més una parada de venta de llibres de segona mà que durant l’any ens han anat donant.

 

El dia va acompanyar, la tramuntana que el dia abans vam tenir va desaparèixer, era un dia propici per anar a la platja, tot i això la gent va sortir a passejar durant tot el dia entre les parades i les terrassetes de Plaça Nova.

 

Vam començar el dia amb un total de 400 llibres, d’1€ a 3€, novel·les, llibres de consulta, infantil, juvenils,... i al final de la jornada ens varen quedar tant sols 187.  Vam decidir, posar-los més assequibles que d’altres anys per tal d’ajudar i impulsar la lectura tot i la dificultat econòmica de moltes famílies.

 

Ens alegra molt saber que uns dels generes literaris que més es van vendre van ser els infantils i juvenils, així com veure que la gent va comprar llibres solidaris en català per ajudar-nos amb el projecte infantil dels nens i nenes del Centro de Desarrollo Infantil de El Salvador.